Actueel

Auteur

Boeken

Essays

Opinies

Interviews

Contact

Stilstand

‘Een meesterwerk, misschien wel het boek van het jaar.’ (Bart Stouten in Stouten op Zondag, Klara)

‘Een belangwekkend boek.’ (Georges Timmerman in Apache)

‘Sla dit boek ergens in het midden open, lees en hap meteen naar adem, en dan niet louter vanwege het fijn stof dat deze regio de meest vervuilde in heel Europa maakt, maar ook vanwege de blik die het gunt op hoe betweterbestuur werkt als het over dure belangen gaat.’ (Jeroen Olyslaegers in De Morgen)

‘Een boeiende saga over de Oosterweelverbinding én een praktijkboek over burgerparticipatie’ (De Wakkere Burger)

'De 552 pagina's lezen als een tijdmachine doorheen twee decennia van politiek armworstelen en weinig transparante besluitvorming.' (Jochen Vandenbergh in De Standaard)

‘Oosterweel is niet alleen een technisch dossier, zoals de Vlaamse regering en de BAM het graag voorstelden, maar voornamelijk een politiek dossier. Dat toont Claeys glashelder en met een overvloed aan voorbeelden aan.’ (Walter Lotens in DeWereldMorgen)

‘Is er iemand die meer weet van het dossier Oosterweelverbinding dan Manu Claeys? We durven dat te betwijfelen. Zeker nu we zijn boek Stilstand hebben gelezen.’ (Filip Marsboom in Het Laatste Nieuws)

‘Door zijn jarenlange studie van het dossier en zijn sleutelrol in het burgerverzet is Claeys niet alleen een belangrijke speler op het veld geworden, maar ook iemand die bij uitstek weet waarover hij het heeft. Een stem waarnaar zou moeten worden geluisterd.’ (Lex Moolenaar in Gazet van Antwerpen)

Van Halewyck, 2013

Print deze pagina... enkel als het niet anders kan!